Etikettallmänt
Läst 46009 ggr
Nina
2011-02-19, 14:22

Curlingföräldrar

Vad är curlingföräldrar? Vi reder ut begreppet här.

Att vara curlingföräldrar betyder att man gör det mesta för sina barn. Man städar, man lagar mat, man handlar, man ger pengar, man skjutsar och hämtar, man ordnar jobb och jobbintervjuer och i vissa fall är föräldern till och med närvarande på jobbintervjun. En curlingförälder vill sitt barns bästa, och är beredd att gå långt för att se till att det blir så.

Var kommer ordet "curlingföräldrar" från?
Det kommer från sporten "curling". Där sopar man framför stora stenar för att leda dem till sitt mål.
Precis som föräldrarna gör för sina barn, de går framför och leder vägen. Begreppet användes först av psykologen Bent Hougaard.
Historien om det kan ni läsa här.

Vad kan detta leda till?
Om man gör allt för sina barn kan det leda till att barnen avskärmas från verkligheten.
Och det kan sluta med att barnen inte klarar sig den dag då de måste stå på egna ben.
Det sägs också att barnen lätt förlorar respekten för vuxna och tror att de kan styra och ställa.

Om ett barn har blivit "curlat" med, så kan det också bli svårt i framtida förhållanden. Då vill curlingbarnet ofta lägga över allt ansvar på sin partner, eftersom det är det som är invant.

 http://www.fotoakuten.se
www.fotoakuten.se

Man måste som förälder hitta en balans. Visst ska man hjälpa sina barn, men man måste också låta dom ta eget ansvar, och sätta gränser. Man måste förbereda dom inför livet. Livet är som bekant inte alltid en dans på rosor.

Vad tycker du om begreppet "curlingföräldrar"? Är det som det står i den här artikeln, eller du är av en helt annan uppfattning? Är det bra att "curla" sina barn?

Vill du läsa mer om detta kan du läsa den här artikeln.

**Foto: www.fotoakuten.se**

[Borttaget]
[Borttaget] 
2011-02-20, 00:09
#1

Inlägget är borttaget

Maria
2011-02-20, 09:12
#2

Jättebra artikel.

Skrämmande att det har blivit så här men det har nog med föräldrarnas dåliga samvete att göra. Man arbetar mycket. Eller så är man helgmamma/pappa och då gör man allt för barnen den korta tid man är tillsammans.

Man tror man gör rätt, man dövar sitt samvete utan att tänka på konsekenserna i framtiden för barnet som ska bli en "självgående fungerande människa."

Hade vi haft mer tid för varandra eller prioriterat om lite mer så kanske detta fenomen inte hade funnits.Obestämd

/Maria

[Hilo]
2011-02-20, 10:52
#3

Jättebra artikel!

Min sambos mamma är en curlingmamma..
Hemskt drygt, även om min sambo inte är så "allvarligt skadad", så märks det fortfarande ganska tydligt..

Hon är så med alla sina barn, och ena dottern är värst..
Jag hoppas på att det vänder snart, och att min sambo lyder mina råd att inte låta mammsen styra och ställa så mycket…

[Hilo]
2011-02-20, 10:53
#4

-Visst ska föräldrarna guida sina barn genom livet.
Men barnen Måste få uppleva livet på egen hand också..

Föräldrarna måste förstå när de ska backa undan och förstå när barnet blivit vuxet.. Barnen måste få en chans att göra sina egna misstag, lära sig sina egna läxor och skaffa sig en egen uppfattning och lära sig eget ansvar..

hus-musen
2011-02-20, 12:16
#5

Förstår inte varför man vill överbeskydda sina barn på det viset och göra dem "handikappade" i det verkliga livet. I mina ögon så är det bästa en förälder kan göra är att uppfostra ett barn till en självständig tänkande person.

Qui dormit, non peccat

 


Nina
2011-02-20, 13:50
#6

#2 Tack :) Och du har alldeles rätt. För lite tid och fel prioriteringar.

#3 Tack :) Bra att killen lyssnar på dig och försöker bryt sig loss.

#5 Dom tror ju att dom gör barnen en tjänst.

pyromanen
2011-02-20, 14:43
#7

Ja, intressant ämne!

Uppfattar mig självsom en som curlar mindre än mångaav barnens kompisars föräldrar, men jag curlar mer än mina föräldrar gjorde. Tänkte t.ex. på det i somras när jag var med döttrarna (14 och 16 år var dom då) o sökte sommarjobb.  Inte var mina föräldrar med när jag sökte sommarjobb för många år sedan!  Hade sommarjobb varje sommar från 12 års ålder.

Jag kopplar inte ihop det med dåligt samvete eller lite tid. Snarare serjag det som en del i en utveckling som pågått länge, där Sverige varit rikt och fridfullt så länge, vi är allt mer bekväma och säkerhetstänkande, har råd med att inte barnen "bidrar" med arbete och pengar och barnen behöver inte ta ansvar och vara självgående förrän i allt högre ålder.  Tänk på utvecklingen från när min farmor och farfar växte upp, där man skulle ut o jobba när man konfirmerats runt 14 års ålder.  Senare blev det att man skulle utbilda sig längre och numera är det jättemånga som bor kvar hos sina föräldrar även efter de fylld 18.  Osjälvständiga, bekväma…  Och hurkul ärdet att vara ungdom o känna att man inte behövs? jättesvårt att få jobb, och om man inte jobbar så får man pengar och bostad äddå, avmamma o pappa eller socialen…  finns flera sidorpå detta…

Nina
2011-02-20, 15:24
#8

#7 Anledningen till att man bor hemma i allt högre ålder är att det inte finns bostäder och jobb till alla.

Och hur många är det som får bostad av sina föräldrar? Javisst, de som är rika har råd att ge sina barn bostäder, men en vanlig medleklass familj har inte råd med det. Och socialen ger verkligen inte bostäder till ungdomar. Socialen har ett fåtal bostäder som används i nödfall,  till de som är hemlösa.

Jag ser faktiskt inte fler sidor på det. Att det är andra tider nu, visst det håller jag med om. Men måste man för den sakens skull ta bort ansvaret från barnen och ungdomarna?  Njä, jag tror bara det stjälper.

Jag tycker att man ska börja sommarjobba vid 15 även om det inte behövs. Det ger stärker barnen, ger en bra självkänsla och självförtroende. Att tvätta sina egna kläder och att ta bussen dit man ska visar att barnen klarar sig själv om det behövs. Förstår inte varför det ska daltas med.

Undrar varför du varit med då dina barn sökt sommarjobb?

Maria
2011-02-20, 15:31
#9

#7 Jag förstår inte heller hur du tänker riktigtObestämd Även om vi har det bra i Sverige numer jämfört med förr så handlar det ju inte om att barnen måste arbeta och bidra till hushållningen.

Det handlar ju om att hjälpa till på alla andra sätt.

Laga sin mat, tvätta sina kläder, ta bussen istället för att få skjuts hela tiden osv. Det är ju då man kanske känner att man behövs. Att finnas i ett sammanhang även om man inte har jobb.

/Maria

pyromanen
2011-02-20, 16:00
#10

Jag var nog otydlig.  Jag menar inte alls att det är bra att curla och få hjälplösa osjälvständiga barn.  Jag letade (i#7) efter förklaring/orsak tll att det blivit så och som jag tänker så hänger curleriet ihop med välståndet. Och med én sak till: dethär med att barn har blivit "en grej". Förr var barn mer nånting som "kom" när man gift sig, och fick hänga med så gott det gick på nåt mer naturligt sätt. Senaste årtionden har det med att skaffa barn blivit en "grej" som man ska vänta med tills man redan skaffat fast jobb och karriär och bra bostad för att ha råd och tid med barnen och närman väl skaffat bostaden, fixat karriären och ekonomin och fylld 35 och född barnet då ligger jättemycket av fokus på barnt och på att göra allting så "bra" som möjligt för barnet.  Och med "bra" menas då att hjälpa o serva och skjutsa och betala.

[Liinda]
2011-02-21, 13:35
#11

Jag tycker absolut inte sådant är bra. Det stjälper mer än det hjälper.

Jag tycker inte det är ett dugg kul att göra allt i hemmet. Men det tycker min Sambo är normalt och han fattar inte varför han ska behöva tvätta sina egna kläder. Eftersom jag tvättar allt annat så kan jag ju tvätta hans kläder också.

Det blir så fel för jag blev ihop med honom för att jag var kär i honom, nu känns det som att jag bara är hans mamma.

[Mairah]
2011-02-21, 14:15
#12

En mycket läs och tänkvärd artikel. Glad

Nina
2011-02-21, 14:48
#13

Kul att du tycker det Mairah :)

[Mairah]
2011-02-21, 14:53
#14

Visst var det ett program om detta på TV4 förut vill jag minnas, som bl a Malou von Sivers var programvärd för? Har för mig att programmet hette just Curlingföräldrar. Tror att det var en karl med också som programvärd.

Programmet innehöll många intressanta diskusioner minns jag.

En liten parantes bara Foten i munnen

Nina
2011-02-21, 14:57
#15

Har också för mig att det varit med på TV.

line84
2011-02-21, 17:29
#16

Gick ju ett program på svt ganska nyligen, ung & bortskämd hette det va? Typiskt exempel på curlingföräldrar..

VeronicaKahlbäck
2011-03-19, 16:10
#17

Tycker kanske mer att man ska sträva efter en balans, jag är raka motsatsen till ett curlat barn, när jag flyttade hem till min mamma i 10-12-års(slussningsperiod) åldern fick jag ta hand om mej på precis samma sätt som nu när jag bor ensam. Hon slängde ut mej på gatan när jag var 18 och fortfarande gick i skolan, helt är ärligt ska jag då tacka henne för att hon aldrig tagit hand om mej förutom att det jämt funnits mat o tak över huvudet?
Det var i princip så det var, såg henne knappt alls, gjorde precis allt själv förutom ekonomin.
Nja lite låta barn vara barn ska det nog vara.
Hjälp, stöd och positiv uppmuntran.
Sen är det självklart att man inte ska vara en personlig assistent till sitt barn..
Och min mammas "uppfostringsmetod" den både hjälpte och stjälpte mej, jag klarar mej alldeles utmärkt själv teoretiskt sätt men psykiskt tog det ca två år att bli "normal" och den perioden var inte av den bra sorten utan den var självdestruktiv och kunde i stort ett slutat helt i botten.
Ser inte värdet i en "hård" uppväxt, jovisst jag är mer viljestark och produktiv än de flesta men det var inte värt att förlora sin barndom för.
Jag räknas nog också som väldigt stark och har en självinsikt som många kanske aldrig får men nej det är fortfarande inte värt det.

/ Veronica, sajtvärd för Iller.iFokus

RuiXue
2011-04-01, 18:12
#18

Mycket bra artikel!

Själv har jag föräldrar som bryr sig, men de har nog inte vart några curlingföräldrar utan jag har alltid fått vara med på ett hörn med städning, matlagning och allt sånt. När jag fortfarande bodde hemma och fick mitt första jobb så började jag betala en liten summa pengar hemma också- 10% av min månadslön. På skollov var det ofta jag som stod för matlagningen.

Nu är jag 25 plus några månader, har bott hemifrån i nära 5 år och klarar mig finfint. Har fast jobb sedan flera år. Mina föräldrar finns alltid där för mig, som nu tex. när jag står inför en flytt och får en hel del utgifter i och med det, så har de sagt att jag kan låna utav dem istället för att ta ett banklånGlad

Känns som om jag och mina föräldrar har en bra balans. De sopar inte banan åt mig men hjälper mig en bit på vägen.

Jennie


[jakke94]
2011-04-13, 22:45
#19

jag är nog lite av ett curlingbarn, rätt rejält faktiskt.. men nog fan klarar jag mig själv endå Flört

[WX5]
2011-07-26, 20:20
#20

Jättebra artikel.

Nina
2011-07-26, 20:23
#21

TAck Emilia

Gur4m1
2011-07-26, 23:22
#22

Att ge sina barn skjuts, att handla å laga mat. Alltås nu snackar vi inte Barn, utan tonåringar- eller curlar man om man gör detta för sin 7åring eller 12åring också? :D

Ser heller inget fel i att man får jobb genoam sina föräldrar- där jag kommer från får de flesta sina jobb via "kontakter"; dvs genom familjen eller släkt. Curlingöfräldrr är för mig de som helt enkelt låter sina barn bete sig som om de vore 15 men de är typ 25.

Mammor som gör _allt_ för sina barn fast de är 18+. Bealar telefonräkningen, mat, hyra. Åker he tillb arnet och städar deras lägenhet. Betalar all deras bensin, bil Osv osv.

bortksämda snorungar som inte kommer från rika föräldrar men beter sig som det för de har ingen som helst kontakt med verklighetens svårigheter. De tror att pengar, det är ju sånt man hämtar från den där automaten utanför köpcentret.

Men dessa är kanske "supercurlade" ^_^

Kolla gärna förbi mina bloggar.
dvärghamsterblogg: http://sleepyforestdwarf.blogspot.se
Akvarieblogg: http://sallskapsakvarium.blogspot.com

Nina
2011-07-26, 23:31
#23

Man kan curla med 7 åringar också genom att ge dom allt dom vill ha, genom att städa deras rum osv. Självklart gör man ju mer för mindre barn än för äldre eftersom man klarar mindre då.

Buffaomini
2011-07-27, 10:28
#24

Min sambo är en curlande katt pappa, och ibland driver det mig till vansinne. Dom har honom lindade runt sina små tassar. :p

Dock tycker jag inte att föräldrar som är curlande till sina barn, gör dom någon tjänst.
I vissa fall har nog mina varit det också, och så här i efterhand gillar jag det inte. Inget jag kommer göra på mina barn, (ska ialf göra mitt bästa).

Khadidja
2012-02-13, 14:29
#25

Intressant artikel! Tack! :)

Never regret anything cause at one time it was exactly what you wanted.

Snovit79
2013-02-08, 15:49
#26

Jag är bestämt allergisk emot curling-föräldrar. Och deras oskyldiga barn sedan. 

citytjejen
2013-02-08, 17:02
#27

Tycker det är ganska illa med curlingföräldrar, tror man gör sitt barn en stor otjänst genom att curla dem.

Jag var tillsammans med en kille som var oerhört curlad och även styrd av sin mamma. Mamman bodde 60 mil bort från oss och när vi var hos henne en gång och skulle göra oss i ordning för att åka hem, så packade hon hans väska och höll på, hon plockade undan smutsiga kalsonger och snytpapper som han lämnat i sitt gamla pojkrum. Och han tycket det var helt okej och såg inte det felaktiga i det. Tragiskt!

/Christina

Fridaaaa
2013-02-08, 22:17
#28

Bra artikel! 

Curlingförälder kommer jag aldrig bli om jag får barn.
Man gör ej barnen en tjänst genom att vara det :)

 Medarbetare: rexkaniner, Support.

polgara
2013-04-03, 20:57
#29

En bra artikel!

Själv är jag en curling mamma ut i fingerspetsarna, har gjort allt för mina barn när de var mindre, de enda de behövde ansvara för själva var att skolan sköttes o läxor blev gjorda, jodå jag hjälpte till med läxläsning oxå, men då jag jobbat natt i alla år så har de haft ansvaret att alltid komma upp i tid själva, o det har aldrig varit några problem. Nu är de vuxna o jag curlar till viss del fortfarande men de får ta mer eget ansvar, söka jobb o sånna grejjer har de dock fått sköta själva.  Det händer fortfarande att jag städar deras rum iof, men det är bara när dom inte är hemma utan hos pappa då tar jag en storröjning där inne, annars städar dom själva o hjälper mig mkt med matlagning, handling, städning osv. Jag har alltid lärt dom att respektera andra människor o djur

pinku
2013-04-04, 06:13
#30

Jag blev definitivt super-curlad som barn. Skjutsad överallt, fick typ allt jag ville ha, behövde aldrig hjälpa till hemma osv. Kan inte se att det egentligen gjort mig en otjänst, eftersom mina föräldrar samtidigt lärde mig moral och etik. Det ledde till att jag i tonåren själv började ta egna initiativ till självständighet, började hjälpa till med städning och matlagning och även bidrog ekonomiskt till hushållet, utan att ha blivit tillsagd. Och jag tyckte det var kul, jag satt ofta med pappa när han gjorde räkningar och fråga om allt jag kunde komma på för att lära mig privatekonomi. Jag började ta hand om tvätten och laga maten tillsammans med mamma, och bakade gjorde jag med pappa. Jag har väldigt fina minnen från den tiden, för det var så spännande på nåt sätt, som att lära sig att vara vuxen.

Jag tror iaf att curling kan vara ok, men man måste bara se till att barnen är självmedvetna och ser sin egen roll i både samhället och familjen. Jag minns att när jag blev ca åtta år så slutade jag be om leksaker (förutom på jul och födelsedag), eftersom jag insåg hur hårt mina föräldrar jobbade, och att ingenting är gratis.

[Yllhilda]
2013-04-04, 11:00
#31

Skräckexempel på curlat barn min syster stötte på en dag på sjukhuset. En liten tjej på drygt 6 år lekte med sin lillasyster, eller lekte och lekte.. Hon slet leksakerna ur händerna på sin nappsugande lillasyster som tydligen var van vid det. Min syster hade köpt glass och gav sin kompis en. Så fort tjejen såg det stampade hon resolut över till henne, sträckte ut handen och sa "Ge mig glassen". Min syster var så paff att hon bara stirrade på henne. Flickan blev otålig och skrek till sina föräldrar "Mamma, pappa, jag vill ha glass, ta den från henne!". Föräldrarna som inte sagt ett pip tidigare sa inget nu heller utan satt där och verkade lite generade.  Jag trodde nästan knappt att sådana barn fanns utanför filmens värld.

Jag hoppas då kunna bli en god mor åt mina barn och faktiskt sätta upp gränser. Min egen mamma var lite för… obrydd på vissa områden(aspergers). Hon tyckte vi skulle tvätta våra egna kläder från då vi var ganska små, men eftersom jag inte fattade blev inget gjort. Vi fick ta eget ansvar för att duscha och borsta tänderna. Upp till då jag flyttade hemifrån hade flera av oss relativt dålig munhygien, kroppshygien och allmän motivation. Jag var avundsjuk på andras föräldrar som pushade sina barn på ett bra sätt, inte som min som ibland mindes kolla att vi borstat tänderna och gav oss dåligt samvete över de saker vi inte gjorde självmant även om hon oftast lät oss komma undan med det. Jag kunde även slippa skolan, bara jag förklarade på ett övertygande sätt varför jag inte ville gå. Jag har även problem att bli tillsagd eller pressad, även om det är saker jag själv faktiskt tänkt göra, då kan det hända att jag antingen skiter i det eller skjuter upp det.

[Zorita]
2013-04-04, 11:19
#32

Jag blev curlad av världens bästa föräldrar :) Men jag kommer inte curla mina egna barn.

Fridaaaa
2013-04-04, 14:27
#33

#31 Jisses! Det där måste de föräldrarna verkligen ta tag i :/

 Medarbetare: rexkaniner, Support.

Skorpion76
2016-12-10, 07:16
#34

#27 Just precis! Det tror jag också. Faktum är att jag tycker att debatten om curlingföräldrar är den mest skrattretande debatten som finns.  Det heter att ungdomarna av idag är lata och vill inte ta eget ansvar, men vad ska de göra vars föräldrar inte tillåter att de tar egna initiativ, fattar egna beslut eller hittatr egna intressen på egen hand? Jag har själv varit med om att bli avstyrd när jag har talat om vad jag har haft för önskemål och intressen.

** Energy Pethead **Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel
Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Åsa S
2016-12-10, 16:41
#35

Dt fnns ju helikopterföräldrar med idag = folk som inte slutar curla sina vuxna barn och svävar över dem som helikoptrar och tar kontakt med sin barns arbetgivare för att förhandla högre lön, andra arbetsuppgifter etc. Har faktiskt varit med om det så det är ingen skröna när jag var lärare + praktikplacerare hade jag en förälder som ringde och försökte styra sitt "barns" utbildning + praktikplacering. "Barnet" var över 40år och hade inga problem utan var en normalbegåvad människa.

[LadyK]
2016-12-11, 01:20
#36

Vet inte vad jag tycker om begreppet curlingförälder. Jag gör det jag kan, hinner och orkar med för min son som bor hos mig. Prioriterar dock inte honom utan mig själv. Han har inga problem med eget ansvar även om han behöver stöttning ibland mycket pga att han har ADHD och inte alltid inser att man måste en del när han tycker annat är roligare.

Tycker även samhället runt omkring gör att man tex skjutsar barn oftare än tidigare. Mina barn har inte fått gå själva genom stan på kvällstid från träningar osv. vilket jag kunde göra som barn/ungdom.

Det händer helt klart mer "hemskheter" i samhället idag än tidigare.

Skorpion76
2016-12-11, 07:52
#37

#35 Men sluta! Psyket nästa, känner jag spontant!

** Energy Pethead **Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel
Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Maria
2016-12-11, 09:15
#38

#37 Att du blir upprörd är såklart normalt men det är inte första gången du tycker folk ska uppsöka psyket och det är ett himla tråkigt uttryck. Ganska nedvärderande för de som lider av psykiska åkommor.

/Maria

Aleya
2016-12-11, 12:43
#39

#35 skojat du med mig? Gahahahahahahaha. Jag hade blivit så jävla förbannad om min mamma hade gjort så. Men det är ju tusan att folk ska göra sådant också. Men hur går det då dom dör då? Då måste ju barnen bli handlingsförlamad så dom knappt kan hantera nått. Tycker jag låter som.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Skorpion76
2016-12-11, 16:56
#40

#38 Föräldrar som beter sig så behöver verkligen hjälp! Det är ren fakta, men av npgon underlig anledning vågar ingen öppet kritisera föräldrarna för att de har förlorat kontrollen.

** Energy Pethead **Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel
Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Aleya
2016-12-11, 17:03
#41

#40 men du skriker ofta i dina inlägg att folk ska in till psyk. Så lägg ner det. Ska vi börja säga samma till dig när du skriver om dina problem?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Nina
2016-12-11, 17:27
#42

#37 #40 Du tycker alltid psykiatrin är lösningen oavsett vad det gäller när det handlar om andra. Har ni i din familj levt efter det du skriver om andra? Eller det är bara något du skriver till/om andra?

Skorpion76
2016-12-11, 18:31
#43

Jag gick hos psykologen undet hela min uppväxt och då lades all fokus på att det var något fel på mig, men mina föräldrars agwrande ifrpgasattes inte trots att det verklign hade behövts.

** Energy Pethead **Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel
Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Aleya
2016-12-11, 18:35
#44

#43 ska du börja tjata om det där igen? Du har ju dock problem med det sociala och regler hur man beter sig bland folk enligt vad du själv har skrivit. Och som jag uppfattar det så har dina föräldrar uppfostrat dig som man ska uppfostra barn. Men du ser det på ett helt annat sätt.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Skorpion76
2016-12-12, 19:53
#45

#44 Tycker du att beteendet som #35 skriver om är normalt? De föräldrarna skulle behöva uppsöka psykiatrin.

** Energy Pethead **Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel
Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Aleya
2016-12-12, 20:00
#46

#44 ne det är ett skrattretande beteende. Men psykiatrin ne. Det är fortfarande du som borde sluta sitta och skrika psykiatrin hit och dit. Det finns faktiskt folk som behöver hjälp av dom men inte får hjälp. Så sluta skriv saker du inte har någon aning om.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Skorpion76
2016-12-12, 20:07
#47

#46 Vemm ska annatrs lära de stackarsa föräldrarna att skaffa sig ett liv?

** Energy Pethead **Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel
Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Aleya
2016-12-12, 20:13
#48

#47 det måste dom ju själva inse. Men det känns som att det är ingen idé att försöka förklara för dig. För du vill inte förstå eller kan inte förstå. Så det blir samma tjafs som i alla andra dina trådar där du frågar saker.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Skorpion76
2016-12-13, 06:57
#49

#48 Det är precia vad jag också tycker att de brde inse, men de kanske behöver någon vid sin sida som säger åt dem att de ska vara duktiga, ta ett par kliv bakåt och låta barnet försöka själv.

** Energy Pethead **Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel
Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Maria
2016-12-13, 10:07
#50

#49 Nu har du ju hunnit att bli 40 år och det bästa är ju om du kan lägga detta bakom dig.

Du kan ju som vuxen förklara för dina föräldrar hur jobbigt du tycker det har varit så kanske dina föräldrar kan få säga sin version.

/Maria

Aleya
2016-12-13, 10:22
#51

#49 och har barnen nått vett i skallen säger dom åt sina föräldrar. Men fortfarande, gällande dig så har du en massa problem fortfarande med att förstå koder och de sociala. Och dina föräldrar har säkert därför varit tvungen att hålla dig kort och vara hårda för att du inte ska få problem. Det är inte att curla om än du vill det ska vara det.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Skorpion76
2016-12-14, 07:00
#52

 #51 Mamma har förstått och blivit bättre, men pappa vill inte förstå.

** Energy Pethead **Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel
Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Aleya
2016-12-14, 13:12
#53

#52 men bra. Då kanske du kan sluta skapa en massa trådar om din barndom och hur arg du är på dina föräldrar. Eller lyda ditt egna råd och söka upp psykiatrin eftersom du inte kan hantera saken. Men som sagt så är du knappast curlad och verkar inte veta vad det är att curlad barn. Så släpp och gå vidare.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Upp till toppen