Etikettleva-tillsammans
Läst 628 ggr
mattillda
2020-08-11, 15:35

Hur kan jag lita på honom?

Jag behöver få skriva och få en utomståendes syn på det här för jag känner mig ganska förvirrad och osäker.

Det var för 1,5 år sen som min partner och sambo plötsligt gjorde slut men han ville vara vänner och kanske ses nu och då. Han sa att kärleken var slut från hans sida. Jag blev förkrossad eftersom mina känslor inte alls var borta. Men han stod på sig, han ville flytta isär och ses som kompisar mer framöver. Så jag fick acceptera och jag var den som flyttade.

Sen sågs vi ibland och fikade/pratade eller såg film osv. Men jag mådde ganska dåligt eftersom jag hoppades att vi skulle bli ihop igen medan han var nöjd som det var.

För ett par månader sen började han ändra sig lite mot mig. Bli mer kärleksfull. säga gulliga saker, lägga armen om i soffan, ta min hand ute på promenaden, hjärtan i sms o sådant. Jag tänkte så gör man väl inte utan att ha känslor. Och mycket riktigt, en dag sa han att han ville ha mig tillbaka och att vi blir sambor igen. Mina känslor har funnits där hela tiden så jag blev överlycklig och nu bor vi ihop som innan.

Han är kärleksfull och öm och allt borde vara toppen. Ändå känner jag en klump i magen nästan varje dag. Jag älskar honom - det gör jag. Men jag är hela tiden rädd att han ska tappa känslorna igen. Jag vet att man aldrig kan ha några garantier att ett förhållande håller. Men jag gick ju inte omkring och var rädd innan han gjorde slut. Då kände jag mig trygg att det var vi.  Han gör inget fel nu, inte alls, han är toppen mot mig. Men när det hänt en gång att han gjort slut och tappat känslorna för mig så gör det mig otrygg och osäker på om jag verkligen plötsligt duger nu. Vad är skillnaden nu?

Han kan inte ens förklara varför han tappade känslorna förut.  Han vet inte säger han. Jag hade velat ha en förklaring för att må bättre.

Hade ni kunnat lita på er partner om han/hon gjort så här?

Sindri
2020-08-11, 15:46
#1

Hmmm! Jag skulle inte bara tagit tillbaka sådär.
Jag kan absolut ha fel, men för mig känns det som om han ville ta en paus och se om han hittade något bättre.
Sedan blir jag vansinnig på de som gör slut och "vill vara vänner", det är fegt på många sätt, Som om den som blir övergiven inte skall bli lika ledsen för det. Och mot dig har det varit fel för du har hela tiden hoppats på att ni skulle bli ihop igen. Bryter man så bryter man och lämnar sitt ex ifred. Det finns säkert de som gör slut i samförstånd och kan vara vänner, men i ditt fall var det inte så.

Om man ändrar åsikt/får känslor igen så börjar man med att säga det, inte liksom smyger fram det som din partner gjort.

Nej, jag skulle inte lita på en sådan person. Jag är rätt gammal och har sett och hört mycket och känner både sådana som blivit övergivna och som själva övergivit på det sätt din partner gjort och tagit tillbaka. Det har aldrig slutat bra.

mattillda
2020-08-11, 15:57
#2

Jag glömde att säga att han inte träffat nån annan under tiden han gjorde slut. Han har inte haft sex med andra säger han i alla fall. Och det tyckte jag kändes bra i alla fall att han inte gjorde slut för att få ligga runt med andra. Sen om han ändå gjort det. Jag kan ju inte säkert veta förstås.

[
2020-08-11, 17:06
#3

Sindri har rätt. Män ljuger gärna när dom vill ha tillbaka någon.

Gå inte på det.

Henry

Sabah
2020-08-11, 17:14
#4

Helt förståeligt att du känner så, han har ju lämnat dig en gång. "Har det hänt en gång kan det hända igen" - så fungerar vi! Det låter som att du inte har någon anledning att tvivla på honom men förnuft och känslor är inte alltid eniga! Han lämnade dig inte för någon annan, han visar dig sin kärlek. Ibland kan det vara så att man behöver ett brejk, man kan komma i olika faser i livet där man inte vet vart man står, man behöver hitta sig själv och vad man vill med livet. Jag kan ju inte säga att det är så med din sambo men det kan ju vara så och det är inte alltid lätt att sätta ord på. Det har ju givetvis varit en väldigt jobbig situationen för dig där du har funnits som en del i hans liv men inte på det sätt som du önskade, som att du skulle finnas till hands på hans villkor. Jag hoppas för din skull att han vet vad han vill nu och lever efter det!

♥️♥️♥️ Se på allt i livet med kärlek och se det goda i allt som sker! ♥️♥️♥️
Maria
2020-08-11, 17:17
#5

Har du berättat för honom hur du känner.? Kommunikation är A och O i ett förhållande tycker jag.

/Maria
mattillda
2020-08-11, 19:56
#6

Ja jag har verkligen berättat hur jag känner och att jag är rädd att det ska hända igen. Han säger att det inte kommer hända igen. Men jag kan inte låta bli att att grubbla på varför det hände förut att hans kärlekskänslor tog slut eftersom han inte vill (eller inte kan?) ge mig ett svar på det.

Caeli
2020-08-11, 20:15
#7

Vill du ge förhållandet en chans måste du släppa det som hänt. Det är ungefär samma situation som efter en otrohet, antingen går man vidare tillsammans eller så gör man inte det. Du kan inte hålla på och älta. Då är det ännu större risk att det inte håller…

10% av livet är underbart, 10% är svårt, 80% är vad du själv gör det till.
mattillda
2020-08-11, 20:40
#8

Vill också förtydliga att vi varit sambo i 4 år när han gjorde slut. Så¨det var inte efter ett halvårs förhållande eller så.

Men ja….. jag får försöka släppa det och acceptera att jag inte får svar på varför.

Upp till toppen