Annons:
Etikettallmänt
Läst 31862 ggr
[helenal]
4/7/13, 12:36 AM

Svullen mage och ont emellanåt

Hej. Jag har senaste veckan känt att min mage är svullen,känner mig tjock om magen o jag har alltid haft en platt mage men nu stramas magen åt i jeans och putar ut. De även ont när jag drar in magen eller trycker på den. Jag har gått på toa och skött magen. Jag har spiral och fått min mens varje månad så gravid tror jag inte. Har dock känt lite illamående ibland speciellt just på morgonen. Kam jag vara laktos?

Annons:
eirwen
4/7/13, 12:46 AM
#1

Ta ett graviditetstest ändå - för att vara på den säkra sidan.

Värd för https://socialtarbete.fria.ifokus.se och medarbetare på Psykologi ifokus.

[helenal]
4/7/13, 1:01 AM
#2

Mm får göra de men har inte svullna bröst men magen känns skit stor och när jag andas så putar den verkligen ut::

eirwen
4/7/13, 1:21 AM
#3

När hade du senast sex?

Värd för https://socialtarbete.fria.ifokus.se och medarbetare på Psykologi ifokus.

[helenal]
4/7/13, 1:23 AM
#4

Igår

eirwen
4/7/13, 1:35 AM
#5

Haha, borde kanske ha omformulerat frågan på något sätt. Tänkte mer om du hade haft oskyddat sex (bortsett från din spiral) inom de närmsta 3 veckorna eller så? Och om du haft någon mens under den tiden?

Värd för https://socialtarbete.fria.ifokus.se och medarbetare på Psykologi ifokus.

[helenal]
4/7/13, 1:40 AM
#6

Haha;) jag har haft spiral i ett år och min kille har kommit i mig två ggr efter de och de va för ett par mån sen. Alltid haft min mens varje månad men denna månaden var de rikligt en dag bara sen blödde de knappt. Svullna magen kom för en vecka sen.

Annons:
eirwen
4/7/13, 2:02 AM
#7

Hmm, låter inte riktigt som en graviditet. Men jag är ingen expert. Ta ett gravtest, om det är negativt så kanske du ska gå till läkaren. Om inte annat så kanske det är någon biverkning på din spiral?

Värd för https://socialtarbete.fria.ifokus.se och medarbetare på Psykologi ifokus.

Gur4m1
4/7/13, 2:39 AM
#8

Spiral ökar risken för utomhavandeskap- även om risken att ö.h bli gravid är väldigt liten så om det håller i sig så bör du kolla upp det asap då det kan innebära operation och sterilitet :(((((

Sen kan det vara laktos, jag får sådär när jag råkat få i mig. Kan även vara andra matallergier- vete, laktos, mjölkprotein.

Men just det där att det gör ont när du drar in magen och klämmer- och det är undre delen av magen gissar jag- så tänkte jag även på ägglossning. Eftersom du har spiral så kan ju sådana smärtor ökas. Varierar för mig, viss amånader är det på snudd outhärdligt om jag inte har värktabletter, andra månader märker jag inget (har också spiral).

sista alternativet men mest allvarliga är väl att spiralen kan ha hamnat snett och blockerar på något vis så mensblod inte kommer ut som det ska och det har blivit en infektion och inflammation eller liknande i din livmoder. Tänke rutifrån att du sa att det blödde en dag men inte den andra.

…Jag förstår att mitt inlägg inte var så himla kul att läsa XD

Så är smärtan i "magen" eller i "livmoder/äggstocks-området". Sen tänker jag "blindtarmen?" :D Men den är kanske högre upp, och en specifik sida.

Kolla gärna förbi mina bloggar.
dvärghamsterblogg: http://sleepyforestdwarf.blogspot.se
Akvarieblogg: http://sallskapsakvarium.blogspot.com

oh-la
4/7/13, 8:46 AM
#9

spiral ökar inte risken för utomkvedshavandeskap. det där är en misstolkning av biverkningarna i bipacksedeln. risken är större att man har drabbats om man plussar eftersom spiralen skyddar så bra mot graviditet i livmodern, men inte utanför. risken är alltså inte större att drabbas av utomkvedshavandeskap, utan om du blir gravid med spiral är risken större att det är det.

att spiralen hamnar snett stoppar inte upp någonting i livmodern. har aldrig hört eller läst att det någonsin skulle kunna hända. en spiral kan hamna snett, men problemet är då enbart att den inte skyddar som den ska, inte att den stoppar upp.

tycker nog snarare att det låter som nått strul med magen. magkatarr eller liknande. jagh ar från och till irriterad mage som svullnar upp, mår lite illa, kan få ont i magen. kommer det alltid i samband med att du dricker mjölk? laktosintolerans kommer ofta inte såhär bara på en vecka, men det kan ju vara värt att kolla.

gör ett graviditetstest också, för säkerhets skull, men jag tror inte att det är problemet.

ChristineL
4/7/13, 8:55 AM
#10

Illamående och svullen mage är inga säkra tecken på graviditet som många tror. Det kan vara precis vad som helst. Jag tycker du ska kontakta vårdcentralen, man ska inte gå och ha ont.

[helenal]
4/7/13, 9:14 AM
#11

Jag har en tid hos vårdcentralen men inte förrän nästa vecka. Gravid tror jag inte. Men något är de. Tror de är något med spiralen eller ev förstoppning. För den är lite gasig. Det gör ont nedre partiet nedanför naveln.

Jespersen
4/7/13, 10:38 AM
#12

Är du stressad? Min mage blev helt knas över en natt. Sen har det bara fortsatt så, har haft problem i mer än ett år men det har blivit lite bättre sen jag bytte stad och jobb.

Jag fick jätteuppblåst mage och den knorrade och bullrade heela tiden.. Till och med när jag vaknade på morgonen var det likadant. Det spelade ingen roll vad jag åt eller om jag inte åt eller vad jag gjorde för det var likadant ändå. Fick också magkatarr i samma veva. 

Det enda dom faktiskt hittade på alla prover dom tog på VC var att jag har genotypen för laktosintolerans. Men för mig blev det inte direkt någon skillnad när jag slutade med laktosen. Idag äter jag prolaktas och slipper tänka på att äta laktosfritt :) Jack fick dock aldrig diarréer, men var tydligen laktosintolerant ändå. 

Du kan själv prova att utesluta laktosen helt under fyra veckor och se om det blir bättre, det kommer dom troligtvis be dig göra på vårdcentralen ändå om dom tror att det är laktosintolerans. 

Tänk på att det finns laktos i många halvfabrikat, som pulversåser, färdigrätter osv.

[helenal]
4/7/13, 11:05 AM
#13

Jag har och är stressad men då brukar jag få magkatarr och detta är inte magkatarr då jag vet hur de känns. De gör inte ständigt ont utan bars lite när jag trycker på magen. Det är mer att den är uppsvälld och när jag andas blåses den verkligen ut…jätte konstigt. Får kolla upp laktos

Annons:
Gur4m1
4/7/13, 3:28 PM
#14

" Om en graviditet trots allt uppstår finns en liten ökad risk att den sitter utanför livmodern i exempelvis äggledaren.

Om du blir gravid bör du ta bort spiralen så fort som möjligt vare sig du vill behålla graviditeten eller göra abort. "

-http://www.netdoktor.se/sex-relationer/artiklar/spiral-som-preventivmedel/

#9 okej tyckte vi sa samma sak där men okej, vilken typ av sätt att skriva det på- JAg menade det du sa. BLIR man gravid med spiral så finns risken för utomhavandeskap. ÄR det rätt ?? För risken att bli gravid är fortf otroligt liten.

Sen HAR det skett att spiral orsakat livmodersinfektioner och "stoppat upp" (inte att den nödvändigtvist blir en propp men något som irriterar). Bara för att du eller vissa sköterskor aldrig hört talas om det så har det skett. Även att spiralen vandrat in i buken. Där vill jag minnas att en från ifokus.se berättade om/råkat ut för och ville varna för spiral. Stått om sånt här i media för något år sedan.

När jag blev gravid fick jag mensliknande/ägglossningssmärtor i ett väldigt tidigt skede. Man kan fråga sin mamma hur hon reagerar när hon blev gravid. Min mamma och jag och min syster har liknande upplevelser från perioden runt graviditeten. Det är ju inte alltid så men ganska ofta att mödrar och döttrar har liknande upplevelse.

Jag skulle boka tid och kolla upp det. Speciellt då du har spiral och om det är i det området det gör ont (livmoder/äggstockar). Om du inte brukar känna såhär under ägglossning osv.

Att ha spiral ska även öka risken för infektioner i smaband med oskyddat sex om jag inte mins helt galet. Kolla upp det.

Äggledarinflammation - http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Aggledarinflammation/

Kolla gärna förbi mina bloggar.
dvärghamsterblogg: http://sleepyforestdwarf.blogspot.se
Akvarieblogg: http://sallskapsakvarium.blogspot.com

oh-la
4/7/13, 3:45 PM
#15

jag har inte sagt att spiralen inte kan orsaka livmoderininfektioner. det kan den absolut. framför allt i början eller om man byter partner. att den skulle stoppa upp mensblodet ser jag dock som mer eller mindre omöjligt (och det var mest det jag vände mig mot) eftersom livmoderslemhinnan bildas kring spiralen och inte ovanför den. den kan också vandra ut som du säger, även om det är ovanligt, liksom att den kan stötas ut. allt ovan brukar dock ge blödningar och buksmärtor, och inte de symptom som ts beskriver. har man en livmoderinflammation får man oftast hög feber och blödningar, inte gaser som ts beskriver.

Gur4m1
4/7/13, 3:52 PM
#16

Ts pruttar du mycket?

Jag får nämligen otroligt mycke gasaktivitet runt menstruationen.

Kolla gärna förbi mina bloggar.
dvärghamsterblogg: http://sleepyforestdwarf.blogspot.se
Akvarieblogg: http://sallskapsakvarium.blogspot.com

[helenal]
4/7/13, 9:00 PM
#17

Ägglosninh är de inte då jag inte har min mens ännu. Kanske spiralen flyttat sig?? Jag har inte smärtor men magen är väldigt svullen det är min reaktion. Även lite öm där nere

ChristineL
4/7/13, 9:27 PM
#18

#17 - Ägglossning har du två veckor före mens, så det skulle det kunna vara.

Gur4m1
4/8/13, 1:22 AM
#19

För att kolla så spiralen inte vandrat innåt, kan du känna trådarna med fingerspetsarna? För då sitter den nog kvar där den ska. Ägglossningen är ofta en smärta man kan få 2 veckor efter/före mensen som #18 säger.

Fortsätter du att ha ont så skulle jag gå och kolla mig.

Kolla gärna förbi mina bloggar.
dvärghamsterblogg: http://sleepyforestdwarf.blogspot.se
Akvarieblogg: http://sallskapsakvarium.blogspot.com

Upp till toppen
Annons: